Yaygın Anksiyete Bozukluğu Nasıl Oluşur?

Yaygın Anksiyete Bozukluğu’nun gelişiminde stres önemli rol oynamaktadır. Çocukluk dönemi ve genç erişkinlik çağları döneminde ortaya çıkan “Yaygın Anksiyete Bozukluğu” sinsi bir gelişim gösterir. Hastalık belirli dönemler iyileşmeler ve alevlenmeler göstermektedir.

Stresli yaşam olaylarında Yaygın Anksiyete Bozukluğu’nun belirtileri artar ve çoğunlukla kötüleştir. Yaygın Anskiyete Bozukluğu’na neden olan sebeplerin başında kalıtımsal etkiler gelmektedir. Ailesinde kaygı bozuklukları tanısı almış birey olması kişinin yatkınlığının fazla olduğunu düşündürebilir. Beyindeki nörokimyasal değişimler, yaşam olayları ve kişilik önemli etkilere sahip olabilmektedir.

Buna Göz Atın  Dikkat Eksikliği Aşırı Hareketlilik Bozukluğu - DEHB Nedir?

Gerginlik, yorgunluk, kas ağrıları gibi bedensel belirtiler nedeniyle kişiler psikiyatri servisi dışında kalan hekimlere başvuru yapabilirler. Bu durum doğru tanının konulmasında bir gecikmeye sebep olur.

Mersin Üniversitesi-Psikoloji Bölümü'nden 2020 yılında mezun oldum. Covid-19 döneminde yaygınlaşan "Online Terapi" yöntemi ile psikolojik danışma vermeye devam etmekteyim. Mersin Üniversitesi- Psikoloji Lisans 2016-2020 Çağ Üniversitesi- Psikoloji Yüksek Lisans 2021-2023 Çağ Üniversitesi- Hukuk Fakültesi 2021-2024
Yazı oluşturuldu 158

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklam Engelleyici Algılandı!

Reklamları sevmediğinizi biliyoruz ancak sitemizin maliyetlerini reklamlar ile finanse ediyoruz. Lütfen reklamlara izin verin!