Psikoloji ve Biyolojinin Farkları Neler?

Biyoloji, canlıları inceleyen bilim dalıdır. Tüm canlıları ve tüm gezegeni kapsayan küresel boyuttan, hücrelere kadar mikroskobik olayları inceleyen bilim dalıdır. Enerji ve maddenin çoğalması, madde sentezlenmesi ve organizmayı ilgilendiren tüm olayları incelemektedir. Dolayısıyla biyoloji tek bir canlıyı değil, popülasyonu inceler.

Örneğin biyoloji bir insanı incelemek yerine, tüm insanlar ile ilgilenir. Biyoloji sadece davranışı incelemez, canlılığın bütününü anlamlandırmaya çalışır. Davranış ise bütünün bir parçasıdır. Biyoloji biliminin davranış için özelleşmiş alt dalı etolojidir. Etoloji; hayvan davranışlarını inceleyen biyoloji alt disiplinidir.

Buna Göz Atın  Öğrenme Nedir?

Psikoloji ve Biyoloji Arasındaki Farklar

Psikoloji bilimi davranışın bireysel yönüne ışık tutan çalışmalarda bulunur. Bireylerin davranışlarını inceler. “Türün iki farklı bireyi aynı çevrede neden birbirlerinden farklı davranır?” sorusuna cevap aramaktadır. Bu farklılığın birden fazla sebebi olabileceği gibi psikologlar, temel düzeyde biyoloji bilimi hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar.

Biyoloji türe ait özellikleri anlamlandırabilmek için çalışmalar yürütmektedir Psikoloji biliminde ise türü oluşturan bireylere dikkat edilmektedir.

Mersin Üniversitesi-Psikoloji Bölümü'nden 2020 yılında mezun oldum. Covid-19 döneminde yaygınlaşan "Online Terapi" yöntemi ile psikolojik danışma vermeye devam etmekteyim. Mersin Üniversitesi- Psikoloji Lisans 2016-2020 Çağ Üniversitesi- Psikoloji Yüksek Lisans 2021-2023 Çağ Üniversitesi- Hukuk Fakültesi 2021-2024
Yazı oluşturuldu 158

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklam Engelleyici Algılandı!

Reklamları sevmediğinizi biliyoruz ancak sitemizin maliyetlerini reklamlar ile finanse ediyoruz. Lütfen reklamlara izin verin!